NETTIMATKAAJA VEIKKA GUSTAFSSON oli ensimmäisiä multimedia matkailuohjelmia.

Vuonna 2002 tehdyn sarjan pääosassa on vuori- kiipeilijä Veikka Gustafsson, joka on tähyillyt maailmaa useaan kertaan sen katolta, Himalajalla. Hän on kivunnut yhdeksälle maailman 11:sta yli 8 km korkeasta vuorijättiläisestä, ilman lisähappea. Vain muutamilla maailmassa on vastaava perspektiivi Himalajasta. Jäisiä, myrskyjen piiskaamia huippuja silmänkantamattomiin, karu ja kaunis maailma.

NELOSELLA ESITETTY SARJA VEI KATSOJAT EKSOOTTISIIN MAIHIN

Veikka haluaa nähdä ja kokea elämässään muutakin kuin Himalajan huiput. Nelosella vuonna 2002 esitetyssä TV-sarjassa vuorikiipeilijä toteuttaa haaveitaan matkaillen omatoimisesti maailman eksoottisimmissa kolkissa. Matka alkaa netistä.

Veikka surffailee mielenkiintoisiin kohteisiin, etsii lumimiestä Himalajalta, luonnonparantajia Amazonasin viidakoista, valkohaita Intian Valtameren sinestä. Nettimatkaaja ei jää virtuaalimaailmaan vaan toteuttaa haaveensa ja sukeltaa seikkailuun. Nepal, Iran, Bolivia, Laos, Mongolia, Grönlanti, Peru, Ecuador, Australia, Madagaskar, Islanti, Etelä-Afrikka, Siperia, Uusi-Guinea, vai onko siellä liian levotonta ? Veikka pyöräyttää karttapalloa ja etsii 15:nnen kohteen.

NETTISIVUILTA LISÄTIETOA

Nettimatkaajan Veikka Gustafssonin seikkailuja seurattiin myös netissä. Sekä Nelosen omat nettisivut, että Kolumbuksen nettisivut antoivat lisää tietoa Veikan koluamista kohteista.

TUOTANTO

Ari Heinilä on Veikan hyvä ystävä ja pojat kiertävät maailmaa kaksin. Näin ison kuvausryhmän jähmeys ei heijastu ohjelmiin. Ohjelmasarja vilisee Veikan spontaania, kuivaa huumoria, hauskoja tilanteita unohtamatta asiasisältöä. Reissun päällä Veikka hankkii myös lisätietoa kohteista surffaamalla netissä suomalaista tekniikkaa hyväksikäyttäen.

Kuvaus, käsikirjoitus, leikkaus: Ari Heinilä
Apuleikkaajat: Arto Laukkanen, Toke Lahti, Pia Asikainen
Taustatoimittaja: Mia Takula
Tuotanto: Motion Oy


 

Copyright © 2008 Motion Oy. All rights reserved.